3 pijlers

3 pijlers voor een goede gezondheid


We kennen allemaal de bouwstenen voor een gezond leven: gevarieerde en gezonde voeding, verantwoord bewegen en voldoende afwisseling in werk en ontspanning.


Gezonde voeding


Pak jezelf eens vast, praat eens met je lichaam. Met dit lichaam zal je het moeten doen.

Geef dat lichaam bouwstoffen, brandstoffen, beschermstoffen, kortom: Alle elementen opdat het goed functioneert en jou helpt om ten volle te leven!!!!


Beweging


Regelmatige beweging draagt bij tot een optimale gezondheid: het beschermt je tegen tal van welvaartsziektes zoals diabetes, obesitas, hart-en vaatziektes: een betere weerstand, betere conditie, beter humeur, beter slapen, vermindering van stress. De verbranding van vetweefsel gebeurd gemakkelijker.

Kortom: je voelt je beter in je vel door regelmatig uit die luie zetel te komen!!!!


Motivatie


Veranderen van levensstijl (aanpassingen van jouw eetpatroon, acties rond meer bewegen,...) doe je  niet van vandaag op morgen: om een blijvend resultaat te bekomen gaan we beginnen bij het begin:

“Voorbereiding, organisatie “zijn belangrijke woorden, veel meer dan 'afzien,karakter hebben'

Je gewoontes zijn er ook niet van vandaag op morgen gekomen; ze dateren soms al vanuit je jeugd, opvoeding,… zijn soms geprogrammeerd.

Het is een proces van vallen en opstaan, een processie van Echternach (twee stappen vooruit, ééntje terug), laat je begeleiden, ervaar de steun van anderen: dat is geen overbodige luxe!